Skivor

Lutte Berg "Hem"
Lutte Berg  el,klassisk och bandlös gitarr
Tina muto  kontrabas
Christer jansson  trummor och slagverk

Kompositioner av Lutte Berg förutom Byssan Lull(trad./Lutte Berg). Inspelad 18-22 febrauri 2013 av Christer Jansson på Grindalyckan,Sverige.Mixad av Marcus Sjöberg på Jelly Road Studio. Mastrad på Monster Lab av Eric Broyhill. A samproduktion mellan UtanFilterRecords och JordbroVärldsOrkester.Omslag av Christer Blum. Omslagsfoto av Hasse Norlin. Band foto Helena Berg.

“Vi hade verkligen en kul inspelnings-session i mitt hus nere vid sjön. Jag vill tacka Tina för hennes fantastiska sätt att spela(för matlagning och disk också!) och Christer för hans lyhörda trumspel och all teknisk hjälp som gjorde det möjligt för oss att spela in skivan”. (Lutte Berg)

SAMPLES: Swedish tango Hem D-variations My landscape
Lutte Berg "Landskap"
Lutte Berg  el och klassisk gitarr
Alessandro Gwis-  piano
Luca Pirozzi  kontrabas
Massimo Manzi  trummor

Kompositioner av Lutte Berg. Inspelad 2-3 mars 2009 av Marcello Malatesta på Musicomania digital Studio.Mixad och mastrad av Marcello Malatesta på Musicomania digital Studio. Producerad av Wide Sound. Omslag av Maurizio Assenti Studio.

“När du lyssnar på Lanskap för första gången tar musiken dig med på en intim resa över vidder i ditt inre som expanderar och sluter sig i takt med musiken. En introvert värld gjord av ljud, bilder och landskap fyllda av sagolika varelser som kommer till liv”. (Davide Iannuzzi)

SAMPLES: Fate bene valzer Danza Boatpeople
Lutte Berg "Ensemble"
Lutte Berg  el och klassisk gitarr
Alessandro Gwis-  piano
Luca Pirozzi  kontrabas
Massimo Manzi  trummor

Kompositioner av Lutte Berg förutom “The gentleman and the poet”(Cesare/Berg) och “Byssan lull”(Trad./Berg). Inspelad Oct2003 av Domenico Di Gregorio på Musicomania Digital Studio. Mixad av D. Di Gregorio, Ale Scalercio and Lutte Berg. Pruducerad av D. Di Gregorio och Lutte Berg. Omslag av Ernesto Cichella.

“…en mix av jazz och svensk folkmusik, kall nordisk atmorfär och varma sydliga vindar. Doften av improvisationer och lyrismen från någon som tittar ut långt över horisonten. Slut ögonen och res iväg med musiken: du kommer att se många vita snötäckta landskap men du kommer ha den där känslan att någonstan kommer det att finnas en lägereld för att värma upp din själ. Det är just detta som Luttes Ensemble vill göra: tända en eld med hjälp av musiken”. (Fabrizio Zampa)

SAMPLES: Suite in mi minore The gentleman and the poet Gocce
Lutte Berg "Mascarò"
Lutte Berg gitarr,mandola,dist.el.bas    Luca Pirozzi bas    Javier Girotto sax,bas klarinett    Susan Krasznai cello    AlessandroGwis piano    Pietro Iodice trummor(track 2)    Michele Rabbia slagv.,melodica    Christer Jansson virvel(track 2)    Checco Pallone tamburello(track 7)

Kompositioner av L. Berg förutom nr. 8 av L. Pirozzi och nr.11 av Pirozzi/Berg. Inspelad Januari 1997. Mixad av Marty Robertson.Mastrad på Nautilus av A. Baglio förutom tracks 6-9 mixad av P.Cappellini och mastrad av G.Lupi. Producerad av Equipe och L.Berg

“1998 spelade jag in min tredje platta “Mascaro’” för skivolaget Equipe. Mascaro’ är en introspektiv skiva inspelad under en lite speciell period i mitt liv. Plattan är mestadels inpelad på en ADAT bandspelare och 2 mickar hemma i min lägenhet i syditalien. Förutom några låtar är det mest solo och duo låtar där jag spelar med mig själv(gitarr,elgitarr,elbas och mandola) eller med några nära vänner och medmusikanter så som Javier Girotto och Luca Pirozzi. Inspirationen till skivan kommer från Haraldo Contis fantastiska bok Mascaro’” (Lutte Berg)

SAMPLES: Solo Mascarò
Lutte Berg "Santa Sofia"
Lutte Berg  gitarr     Paul McCandless sax, oboe, Engelskt horn,  bas klarinett    Antonello Salis dragspel    Fabrizio Cesare piano    Luca Pirozzi bas    Leonardo Vulpitta slagverk    Marcello Surace trummor    Max Furian trummor(på "3 Aprile")   

Kompositioner av L.Berg förutom tracks 2,5,7 av Berg/Cesare, track 3,4 av Cesare och track 9 av Bill Evans.Inspelad 1992 för Freeland(Milano). Producerad av Sergio Pisano. Publiserad av Canale 5 music s.r.l/Les Folies s.r.l.

“År 1992 bodde jag i en underbar liten by som heter Rovito i södra Italien. En dag i Rovito, hölls en konsert i en av kyrkorna (Santa Sofia) i byn. Det var en soloföreställning av en säckpipspelare från Frankrike. Konserten öppnade mina ögon och jag bestämde mig för att säckpipans sound var något att söka efter på min elgitarr. S.Sofia blev resultatet av denna konsert i Rovito. Jag hade äran att spela (bland andra underbara musiker) med Paul McCandless och Antonello Salis. Mycket viktigt för hela albumet var keyboardisten Fabrizio Cesare. Han spelade, arrangerade och skrev några låtar också”. (Lutte Berg)

SAMPLES: 2+2=3 Favarà
Lutte Berg "Mountain’s breath"
Lutte Berg   gitarr, saz, bandlös bass
Leonardo Vulpitta  slagverk
Mario Rosini  klaviatur,programming

Kompositioner av Lutte Berg.
Inspelad 1992 på Studio Zero, Studio Les Folies, Studio Kappa.Mixad by Marcello Todaro,Carmelo Labate.Producerad av Pino Daniele för Freeland..

“Min första cd producerad av Pino Daniele för skivbolaget Freeland. Skivan är en blandning av mina worldmusic ideer och producentens vilja att göra en newage platta”. (Lutte Berg)

SAMPLES: Sahib
Gabriele Coen & Jewish Experience “yiddish melodies in jazz”
Gabriele Coen  sax, klarinett
Pietro Lussu  piano
Marco Loddo  kontrabas
Lutte berg  gitarr
Luca Caponi  trummor,slagverk

Inspelad och mixad 2012 av Mario Rivera. Producerad av John Zorn för Tzadik

“Genom att kombinera en djup kunskap och ärlig respekt för traditionen med ett lysande sinne för dramatik och fantasi, gör Gabriele Coen en av de mest spännande, fantasifulla New Jewish Musik skivorna på marknaden idag. Med mycket modernt sound men samtidigt fast förankrad i historien, spelar bandet med passion, integritet och oklanderligt musicerande”
(John Zorn)

SAMPLES: Di grine kuzine Yiddish mame
MelTrio "MelTrio"
Lutte berg  gitarr
Javier Girotto  sax
Marco Siniscalco  bas
Emanuele Smimmo  trummor

Kompositioner av Fabrizio Cesare. Inspelad 2010 av Lucrezio de Seta på Hemiola Recording Studio. Mixad av lucrezio de Seta. Publicerad av Edizioni Groove Studio.

“Jag är ett fan av Fabrizio Cesare. Hans lysande och enkla melodier gömmer en mycket komplex harmonisk värld fylld av fällor. Tillsammans med Marco och Emanuele beslutade vi oss för att anta utmaningen! Men MelTrio behövde en fjärde röst och valet blev naturligtvis Javier Girotto, den idealiska musikern för vad vi hade i åtanke. Jag vill tacka Fabrizio Cesare för att ha givit oss total frihet med hans musik”. (Lutte Berg)

SAMPLES: Fast f Frankie tankie
Paolo Innarella “Melodic Art”
Paolo Innarella  sax, flöjt
Lutte Berg   gitarr
Ares Tavolazzi  kontrabas
Emanuele Smimmo  trummor

Kompositioner av P.Innarella. Inspelad, mixad and mastrad 2007 på Alfa studio av Alessandro Guardia.

“Projektet började med att jag och E.Smimmo spelade på duo. Den ursprungliga duon blev trio med Lutte Bergs ingång, vars bidrag bestod av hans helt egna sound, balansgången i ackompanjemangen och hans fantastiska instrumentala kapacitet i solona. Den fjärde musikern som kompetterade kvartetten var Ares Tavolazzi. Hans fylliga och vackra sound, rytmiska soliditet, förmåga att alltid välja de vackraste tonerna och hans stora erfarenhet har alltid varit en inspirationskälla för mig”. (Paolo Innarella)

SAMPLES: Ndune Sea shore
Gabriele Coen & Jewish Experience “Awakening”

Gabriele Coen  sax, klarinett
Lutte Berg   gitarr
Pietro Lussu  piano
Marco Loddo  kontrabas
Luca Caponi  trummor,slagv.
Benny Penazzi  cello
Massimo Coen  violin
Simone Haggiag  bongos,congas,daf

Kompositioner av G.Coen förutom 3,10(trad.), 4(P.Lussu), 8(L.Berg). Producerad av John Zorn, G.Coen,M.Rivera och K.Sugiyama. Inspelad och mixad 2010 av Mario Rivera. Mastrad av Scott Hull.

“Awakening är ett av de starkaste judiska jazz skivor som vi någonsin har släppt och ett underbart nytt tillägg till Radical Jewish Cultur, nu inne på sitt artonde år och still going strong tack vare kreativa och passionerade musiker som Gabriele Coen”. (Tzadik records)

SAMPLES: Vibes
Pierluigi Balducci “Niebla”
Pierluigi Balducci  bas
Lutte Berg   gitarr
Roberto Ottaviano   sax
Massimo Carrano  slagverk och röst

Kompositioner av P.Balducci förutom 4(Ottaviano-Berg), 7(M.Davis), 8(L.Berg), 9(Balducci-Berg). Inspelad och mastrad 1999 av T.Cavaglieri. Mixad av P.Balducci.

“Niebla markerar början på mitt äventyr som ledare och kompositör. Den här skivan, som föddes ur idén om mötet mellan olika musikkulturer och förkastandet av alla "renhets"-klassisismer ,har som nyckelperson Lutte Berg. En unik karaktär, både musikalisk och personlig, som personifierar det mystiska mötet mellan avlägsna världar”. (Pierluigi Balducci)

SAMPLES: Eluard Terra Vecchia
Massimo Carrano “Solemani”
Massimo Carrano  slagverk och sång
Lutte Berg   gitarr
Paolo Innarella  rörblås och flöjter
Toni Armetta  bas, programmering
Dieter Gosticha  tablas, sarengi
Arnaldo Vacca  remo trumma(tr.12)
Carlo Di Franscesco  bata, trä congas, voice
Maura Ippoliti   röst(tr.9)

Kompositioner av M.Carrano förutom 1,3,10(Carrano-T.Armetta),2(okänd-Carrano), 5(Faschetti-Salvatore-Antonelli). Arrangerad,inspelad,mixad,mastrad av Armetta-Carrano 2005 på Giara studios.

“Solemani, min cd inspelad 2005, existerar på grund av att Lutte existerar; inte bara på grund av hans musikaliska färdigheter (jag känner massor av bra gitarrister). Grejen är att Lutte låter världen använda hans själ och att han, efter att ha lyssnat på din musik, hjälper dig och din musik att gå i uppfyllelse”. (Massimo Carrano)

SAMPLES: Danza di lucciole Maralacqua Lamento dei mendicanti
Massimo Ferrante “Jamu”
Massimo Ferrante sång,akustisk gitarr    Lutte Berg  el gitarr,saz    Lello Petrarca bas    Enrico Del Gaudio trummor    Franco Perreca flöjt,klarinett    Francesco manna tamburello    Ficu Fresche bakgrunds sång    Antonello Paliotti  kl.git,dragspel,mandolin(tr.9)    E’ Zezi  bakgrunds effekter    Franco Sansalone  bakgrunds sång   

Inspelad av Maddalena Bellini. Mixea av Enrico Del Gaudio och M. Bellini på Bande Rumorose(napoli). Producerad av M.Ferrante och Bande Rumorose Associazione Culturale. Mastrad av Carlo Gentiletti. Omslag av Logica s.r.l..

"Jag och Lutte har känt varandra i många år. Jag minns det första mötet med honom i San Nicola Arcella i Kalabrien och sedan dess har vi aldrig …skiljt oss åt. Var och en har gått sin egen väg, men det har hela tiden funnits en tråd som bundit oss samman. Den tråden gjorde att det blev helt naturligt att jobba med Lutte när jag började göra mina första soloplattor (efter många år tillbringade i kölvattnet av Daniele Sepe). Jamu (etikett Felmay) är min tredje platta och har Lutte som gitarrist och konstnärlig producent. Att dela scenen med honom är ett privilegium som vi medmusikanter får uppleva. Att spela tillsammans är som ett härligt samtal med vänner, en god middag med gott hemgjort vin eller en lyckad fisketur på Luttes sjö. Han har förmågan att göra allt naturligt, enkelt eftersom han är en… mästare." (Massimo Ferrante)

SAMPLES: La piov e la fai soulelh Ninnananna joggese