Grupper

Lutte Berg Trio


Christer jansson trummor och slagverk         Tina muto kontrabas         Lutte Berg el,klassisk och bandlös gitarr

“Denna trio är en riktig smältdegel där jazz, klassisk kammarmusik och worldmusic blandas tillsammans. Ett gediget utnyttjande av stråken, något som man sällan hör i jazz, gör kontrabasen till ett fantastiskt instrument för alla mina teman och melodier. Trummornas erfarenhet och lust att experimentera gör denna trio till en av mina favoriter”.(Lutte Berg)

SAMPLES: Swedish tango Hem D-variations My landscape
Berg & Muto StringDuo


Tina muto kontrabas         Lutte Berg eletric,classic,acoustic,fretless guitar,saz

“Tinas utnyttjande av stråken, något som man sällan hör i jazz, gör kontrabasen till ett fantastiskt instrument för alla mina teman och melodier. Bandlös oud gitarr, saz, klassisk gitarr och elgitarr blandas med Tinas kontrabas när vi spelar vår egen musik. En smak av klassisk, jazz och världsmusik”. (Lutte Berg)

SAMPLES: Byssan lull My landscape
Lutte Berg Ensemble


Lutte Berg el och klassisk gitarr   Massimo Manzi trummor   Luca Pirozzi bas   Alessandro Gwis piano

"Denna ensemble är min familj. Vi har spelat tillsammans i    15 år (med Luca 25 år!) och jag har en djup respekt för alla i min    Ensemble ... jag kan inte tänka mig bättre musiker spela min musik. " (Lutte Berg)

SAMPLES: Fate bene valzer Boatpeople Suite in mi minore
Gabriele Coen & Jewish Experience


Gabriele Coen soprano sax and clarinet   Lutte berg gitarr   Pietro Lussu piano   Marco Loddo kontrabas   Luca Caponi trummor,slagverk

“Genom att kombinera en djup kunskap och ärlig respekt för traditionen med ett lysande sinne för dramatik och fantasi, gör Gabriele Coen en av de mest spännande, fantasifulla New Jewish Musik skivorna på marknaden idag. Med mycket modernt sound men samtidigt fast förankrad i historien, spelar bandet med passion, integritet och oklanderligt musicerande”. (John Zorn)


VIDEO: Miserlou Belz
Berg & Stålspets gitarr duoLutte Berg guitars and fretless guitar     Simon Stålspets guitars and mandola

“Duon bjuder på världsmusik med tre gitarrer var. Nyskrivna originalkompositioner, countrypicking, tango, blues och jazz möter svensk folkton… Sånger av Bob Dylan, Dan Andersson och Cornelis Wreesvijk med flera.Nyckeln till vårat musicerande är nyfikenheten inför olika kulturers musik och mångfald. Vi spelar diverse knäppinstrument och låter musiken styra: akustiska gitarrer, elgitarrer, bandlös oud, mandola och sång”.(Lutte Berg)

VIDEO: Sunny

SAMPLES: I’m a pilgrim
Berg & Ferrante duo


Lutte Berg guitars and fretless guitar     Massimo Ferrante acoustic guitar and voice

Massimo är en av Italiens absolut bästa och mest interessanta folkmusiksångare. Hans fantastiska repertoar består av låtar från Syditalien som han “grävt fram” ur traditionens ofta glömda musikförråd. Massimo sjunger och kompar på gitarr medans jag har en jättekul roll som fri sologitarrist. Det bästa med Massimo är att han har en mycket djup kunskap och kärlek till folkmusiken samtidigt som han är beredd och villig att experimentera tillsammans med mitt modernare och jazzigare elgitarrsound och med min bandlösa 12 strängade klassiska gitarr. (Lutte Berg)

SAMPLES: La piov e la fai soulelh Ninnananna joggese